t-wiegske-logo-bijgesneden

Webshop » Uniformvoorschriften » De Dames SO Antwerpen

De Dames SO Antwerpen

De Dames Secundair Onderwijs Antwerpen
Uniform
Het uniform is steeds netjes en verzorgd. Het hoofdaccent ligt op eenvoud en soberheid. Het schooluniform is van toepassing in de school en op weg van thuis naar school en van school naar huis.
Rok/broek: – voor de meisjes: o ofwel: uniformrok (middengrijs): - minimumlengte: niet korter dan 5 cm boven het midden van de knie, - maximumlengte: niet langer dan midden kuit; o ofwel: effen lange uniformbroek, klassiek model, middengrijs of donker-/marineblauw;
– voor de jongens: effen uniformbroek, klassiek model, middengrijs of donker-/marineblauw: o voor de 1ste graad: lang of kort;
voor de 2de en 3de graad: lang.
De uniformrok is een voorgeschreven model met drie platte plooien langs weerszijden, zowel vooraan als achteraan.
Opmerking bij uniformbroeken voor meisjes en jongens: klassiek model: - verzorgde, niet-afgewassen stof; geen jeans; - geen jeansmodel; - geen zakken of ritsen op of in de broekspijpen zelf; - lengte tot op de schoen; klassieke breedte voor de broekspijp; niet eng aanpassend; broekspijpen worden niet in de laarzen gestopt; - hogere taille. Zowel bij rok als broek mogen buik- of rugdelen niet ontbloot zijn.
Bloes of hemd: effen lichtblauw (katoen of tergal), met lange of korte mouwen, uniformmodel. Bloes of hemd worden in de rok/broek gedragen en niet er bovenop.
Pull: klassieke, effen, donkerblauwe pull, cardigan of debardeur (zonder merktekens of versiering en zonder rolkraag of kap; schoollogo wel toegestaan). Onder de uniformbloes of het uniformhemd mag een effen donkerblauwe, grijze of witte onderpull of T-shirt gedragen worden.
Mantel: effen donkerblauwe mantel, blazer, regenjas of anorak – donkerblauwe voering – zonder merktekens of versieringen. Geen jeansvesten.
Hoofddeksel: indien men er een draagt: effen donkerblauw of grijs en enkel op weg van en naar de school. Enkel bij vriesweer wordt een effen donkerblauwe of grijze muts toegestaan tijdens de pauzes op de speelplaats.
Sjaal: langwerpig, effen donkerblauw of grijs.
Schoenen: klassieke effen zwarte, donkerblauwe, donkerbruine of donkergrijze lederen schoenen, laarzen of geklede sandalen. Geen sportschoeisel, geen plateauschoenen, geen hoge hakken, geen pantoffeltjes. Veters zijn vastgebonden.
Kousen: effen lange kousen (beige, zwart, grijs of donkerblauw), sportkousen of sokken (wit, donkerblauw of grijs). De leerlingen dragen steeds kousen.
Kapsel: klassiek, verzorgd en sober. Een haarkleur die natuurlijk oogt. Haarlinten, -speldjes e.d. zijn sober in vorm en kleur. Een haarlint is max. 7 cm breed.
Make-up: bescheiden en sober: geen opvallende make-up; geen gekleurde nagellak.
Juwelen: geen juwelen, uitgezonderd een polshorloge. Ook een kleine sobere ring of een sober halskettinkje of armbandje zijn toegelaten. – Voor de meisjes kan één paar kleine sobere oorbelletjes, niet afhangend, één in elke oorlel. – Jongens dragen nooit oorbellen. – Neusbellen en piercings zijn zowel voor jongens als meisjes verboden.
Turnpak: wit polohemd met korte mouwen, effen blauwe korte of lange uniformbroek, beide met logo van de school, effen witte korte sokken en witte gymschoenen. Om veiligheidsredenen doen we polshorloge en ring af en binden we lang haar samen.
Voor de eerste graad: zwemmen met een klassiek badpak/klassieke bikini of klassieke, korte zwembroek.
Met uitzondering voor de schoenen behoort zwart niet tot het uniform. Wanneer men het onderscheid niet kan maken tussen zwart en de voorgeschreven uniformkleuren, dan beantwoordt het kledingstuk niet aan het uniformreglement.
Jassen mogen niet meegenomen worden in de klaslokalen. Zij worden in de gangen aan de kapstok gehangen (zonder waardevolle voorwerpen erin!).
Boekentassen, sporttassen, kledingstukken zijn sober in vorm en kleur. Je moet ze naamtekenen. Vermeld in de boekentassen of sporttassen ook de naam en het adres van de school. Bij verlies kan de vinder de school contacteren en blijft de privacy van de leerling gewaarborgd. Rugzakken zijn slechts toegelaten indien het gaat om een schooltas, d.w.z. dat er voldoende onderverdelingen in aangebracht zijn om een ordelijke schikking van schoolmateriaal mogelijk te maken. Tassen, kledingstukken en schoolmateriaal mogen niet met graffiti beklad zijn.

    Home Openingsuren Info Contact Mijn account Maattabel Algemene Voorwaarden Levering en retour Privacy Disclaimer Herroeping aankoop Over 'T Wiegske Wastips

    Alle prijzen zijn Inclusief 21% BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
    Webshop software: EasyWebshop.be